Πρόκειται για ένα είδος τηγανιτού ντόνατς γεμισμένο με μαρμελάδα, πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη και ξύσμα πορτοκαλιού!
Τα ντόνατς αυτά συνηθίζεται, από τους Πολωνούς, να τρώγονται σε περιόδους γιορτών, όπως την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου.
Η παρασκευή τους είναι πανεύκολη..
Υλικά
-2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-125 ml. γάλα φρέσκο
-2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
-2 αυγά
-1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά στιγμής
-¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-1 κάψουλα βανιλλίνης
Επιπλέον θα χρειαστείτε
μαρμελάδα,
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα.
Οδηγίες
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά, το αλάτι και το ζεστό γάλα. Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε τη μαγιά και τη βανίλια. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Μόλις πάρουμε μία ζύμη εύπλαστη, αλευρώνουμε τον πάγκο μας, ακουμπάμε τη ζύμη και ζυμώνουμε για 3 λεπτά.
Αφήνουμε τη ζύμη, σκεπασμένη, να ξεκουραστεί σε ζεστό περιβάλλον για 30′ λεπτά.
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη ένα φύλλο πάχους ενός εκατοστού.
Κόβουμε με κυκλικό κουπ πατ όσους δίσκους χρειαστεί μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Τοποθετούμε τους δίσκους ζύμης σε αλευρωμένη επιφάνεια ενός ταψιού ή σε σιλικόνη.
Αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον για 30 λεπτά.
Βάζουμε το ηλιέλαιο σε μία κατσαρόλα να κάψει και τηγανίζουμε 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Γεμίζουμε με μαρμελάδα, χρησιμοποιώντας το κορνέ ζαχαροπλαστικής, πασπαλίζουμε με άχνη και απολαμβάνουμε!
Αφήστε Σχόλιο