Χαλβάς από ταχίνι, ένα γλύκισμα ιδιαίτερα δημοφιλές που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη χριστιανική σαρακοστή! Λίγες μέρες μένουνε για την Καθαρά Δευτέρα, οπότε τι καλύτερο από το να φτιάξουμε με τα χεράκια μας τον παραδοσιακό χαλβά που είθισται να τρώμε εκείνη τη μέρα!
Η θρεπτική του αξία είναι πολύ μεγάλη, λόγω του σουσαμιού αλλά και των ξηρών καρπών που συνήθως περιέχει, γι΄ αυτό και συγκαταλέγεται στις βασικές τροφές της σαρακοστής. Περιέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, όταν καταναλώνεται σε περιόδους νηστείας.
Αφήστε Σχόλιο