Ακολουθήστε μας

Κοινωνική Παιδεία
Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως η Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού («school bullying»).

«Γονείς δράστε άμεσα»
👍Ποτέ μην πείτε στο παιδί σας να αγνοήσει την εκφοβιστική συμπεριφορά, ούτε να του ρίξετε οποιαδήποτε ευθύνη. Αντιθέτως, ενθαρρύνετέ το να μιλήσει και παροτρύνετέ το σε συζήτηση.
👍Εξηγείστε του ότι ο εκφοβισμός είναι απαράδεκτη συμπεριφορά και ότι το ίδιο δε φταίει σε κάτι, γι’ αυτό και πρέπει να μιλήσει σε εσάς.
👍Μην ενθαρρύνετε το παιδί σας να έλθει σε αντιπαράθεση με τον θύτη, ελέγξτε τα συναισθήματα και χειριστείτε την κατάσταση διακριτικά.
👍Επικοινωνήστε ΑΜΕΣΑ με τον αρμόδιο εκπαιδευτικό του σχολείου και θέστε υπόψη του το περιστατικό, για να επιληφθεί της κατάστασης.
👍Ενθαρρύνετε το παιδί σας να αναπτύξει εξωσχολικά ενδιαφέροντα που θα το βοηθήσουν να ενδυναμωθεί (ψυχικά) και να συναναστρέφεται με μαθητές που είναι πιο φιλικοί απέναντί του.
👍Συνεργαστείτε στενά με τον υπεύθυνο δάσκαλο/καθηγητή για επίλυση του προβλήματος.
👍Απευθυνθείτε σε ειδικούς.
Η αποτελεσματική παρέμβαση και η πρόληψη αποτελούν σημαντικά στοιχεία αντιμετώπισης της εκδήλωσης βίας μεταξύ των μαθητών.

Χωρίς Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο