Οι μικροί chefs έφτιαξαν ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο γλυκό με απλά υλικά!! Το μόνο που έμεινε είναι να σχηματίσουμε τις γραμμές, όπως έχει ο κορμός ενός δέντρου!! Τα αποτελέσματα θα φανούν αύριο..
400 γρ. κάστανα, βρασμένα
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
100 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη, για το σερβίρισμα
Σε ένα μούλτι χτυπάμε τα κάστανα με τη ζάχαρη να γίνουν σκόνη.
Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε το βούτυρο, τη σοκολάτα και το γάλα να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια σάλτσα.
Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια και αφαιρούμε από τη φωτιά. Η σάλτσα μας θα σφίξει, επειδή θα προσθέσουμε το αλκοόλ.
Προσθέτουμε στο μείγμα μας τη σκόνη από τα κάστανα και ομογενοποιούμε.
Σε μια φόρμα 10×20 εκ. που έχουμε καλύψει με μεμβράνη, περιχύνουμε το μείγμα μας και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.
Βγάζουμε από τη φόρμα και περιχύνουμε με τη λευκή σοκολάτα, τη ζάχαρη άχνη. Στολίζουμε με κάστανα και σερβίρουμε.
Αφήστε Σχόλιο