Ακολουθήστε μας

Υλικά

  • 300 γρ. βρώμη
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. γάλα
  • 3 αυγά + 2 ασπράδια
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 3 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 100 γρ. καρύδι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στο blender τη βρώμη με την καστανή ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά για 4-5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε για ακόμα 10 δευτερόλεπτα να ανακατευτεί.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υγρά, δηλαδή τα αυγά, τα ασπράδια, το γάλα, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα ποροκαλιού.
  • Προσθέτουμε και την κανέλα.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα αυγοδάρτη.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα στερεά στα υγρά.
  • Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας, το καρύδι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Μεταφέρουμε σε μία φόρμα 10 εκ. x 44 εκ. ή σε δύο φόρμες 10 εκ. x 22 εκ.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50 λεπτά. Τα τελευταία 20 λεπτά του ψησίματος καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για να μην πάρει σκούρο χρώμα η επιφάνεια.

Χωρίς Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο