Βάζουμε στο blender τη βρώμη με την καστανή ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε για ακόμα 10 δευτερόλεπτα να ανακατευτεί.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υγρά, δηλαδή τα αυγά, τα ασπράδια, το γάλα, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα ποροκαλιού.
Προσθέτουμε και την κανέλα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα αυγοδάρτη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα στερεά στα υγρά.
Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας, το καρύδι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Μεταφέρουμε σε μία φόρμα 10 εκ. x 44 εκ. ή σε δύο φόρμες 10 εκ. x 22 εκ.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50 λεπτά. Τα τελευταία 20 λεπτά του ψησίματος καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για να μην πάρει σκούρο χρώμα η επιφάνεια.
Αφήστε Σχόλιο