Στα ομηρικά χρόνια οι αρχαίοι Έλληνες κατανάλωναν άκρατο (ανέρωτο) οίνο γι’ αυτό και η πρώτη λήψη τροφής ονομάστηκε ακράτισμα. Ήταν ένα κομμάτι ψωμί βουτηγμένο σε άκρατο οίνο και μερικές φορές το συνόδευαν από σύκα ή ελιές. Αυτό το πρωινό το έτρωγαν πολύ νωρίς το πρωί, την αυγή.
Στη σημερινή μας μαγειρική παρασκευάσαμε ένα κριθαρένιο ψωμί
και γνωρίσαμε πόσα και ποια ήταν τα γεύματα στην αρχαιότητα! Έπειτα, συζητήσαμε για τον τρόπο που καθόταν και έτρωγαν οι αρχαίοι στο τραπέζι αλλά και για το Τυπικό της Φιλοξενίας που ακολουθούσαν, όταν δεχόταν επίσκεψη από έναν ξένο.
Αφήστε Σχόλιο