Sensory play με πλαστελίνες σχημάτισαν…
27 Οκτωβρίου 2021
Υλικά για τη βάση:
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ(σπασμένα σε κομμάτια)
Υλικά για την κρέμα σοκολάτας:
2 κούπες των (250 ml) γάλα
1/2 βιτάμ (125 γρ)
6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
80 γρ κουβερτούρα υγείας ή γάλακτος
Υλικά για τη λευκή κρέμα:
1 κουτί τενεκεδένιο Morfat σαντιγύ (παγωμένο από το ψυγείο)
1 ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Αρχικά σπάμε τα μπισκότα μπτι μπερ και τα ρίχνουμε σε ένα τσέρκι 26εκ διαμέτρου, όπου και θα φτιάξουμε την τούρτα μας.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύω να λιώσει. Ανοίγω τη φωτιά και προσθέτω τη ζάχαρη το Βιτάμ και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Όταν δέσει κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τηn κουβερτούρα σοκολάτας. Αδειάζω την καυτή κρέμα πάνω από τα μπισκότα και αφήνω να κρυώσει. Όταν κρυώσει τη βάζω στο ψυγείο να παγώσει καμιά ώρα.
Χτυπάω το morfat να φουσκώσει και προσθέτω το ζαχαρούχο λίγο λίγο χτυπώντας. Ρίχνω και τη βανίλια και αδειάζω την λευκή κρέμα, πάνω από τη σοκολατένια κρέμα (αν μας φαίνεται αρκετή δεν τη βάζουμε όλη). Βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες, ή όλη νύχτα.
Γαρνίρω με κουφετάκια ή τριμμένο μπισκότο ή τρούφα!
Χωρίς Σχόλια
27 Οκτωβρίου 2021
27 Οκτωβρίου 2021
27 Οκτωβρίου 2021
27 Οκτωβρίου 2021
27 Οκτωβρίου 2021
Αφήστε Σχόλιο