Το πόριτζ (porridge) ή αλλιώς χυλός με βρώμη, γάλα ή νερό, συχνά εμπλουτισμένος με φρούτα (φρέσκα ή αποξηραμένα), ξηρούς καρπούς και κανέλα για άρωμα. Κάνει τόσο καλό στην υγεία, επομένως είναι σημαντικό να το συμπεριλάβουμε στην καθημερινότητά μας.
Απλά τα πράγματα με το πόριτζ. Για τη βασική συνταγή θα χρειαστείτε μόνο: 160γρ. νιφάδες βρώμη 600ml γάλα ή νερό (οι vegetarians και vegans μπορούν να χρησιμοποιήσουν φυτικό γάλα) λίγο αλάτι ή ζάχαρη (προαιρετικά και αναλόγως με το αν θέλεις αλμυρό ή γλυκό αποτέλεσμα)
Διαδικασία Ρίχνεις τη βρώμη με το νερό ή το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτεις αλάτι ή ζάχαρη αν θες και τα βάζεις στη φωτιά να σιγοβράσουν για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να έχεις ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.
Αν θέλεις το πόριτζ σου πιο αραιό, απλά προσθέτεις περισσότερο γάλα ή νερό, μέχρι να πετύχεις την επιθυμητή πυκνότητα.
Τι άλλο μπορείς να προσθέσεις στο πόριτζ σου; Κανέλα, μοσχοκάρυδο, καρύδια, αμύγδαλα, διάφορα berries, μπανάνα, μήλο, σταφίδες και γενικά ό,τι άλλο σου αρέσει.