Μία από τις αγαπημένες συνταγές που γίνεται τρομερά εθιστική!!
Περάσαμε υπέροχα…
Υλικά
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
1-2 κ.σ. κακάο
λίγο κονιάκ ή λικέρ
150 γρ. τρούφα για επικάλυψη ή καρύδα
1 βιτάμ
1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μπολ, σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια, αφού τα μουλιάσουμε σε γάλα, για να είναι μαλακά. Ρίχνουμε το κακάο, το βιτάμ, τη ζάχαρη άχνη και το ποτό και ανακατεύουμε.
Αν έχετε χρόνο μπροστά σας, μπορείτε να βάλετε το μίγμα στο ψυγείο για καμιά ώρα. Τα μπισκότα θα μαλακώσουν και θα είναι εύκολο να πλαστούν.
Βάζουμε σε ένα πιάτο τρούφα Βρέχουμε λίγο τα χέρια μας, παίρνουμε με κουτάλι μικρή ποσότητα ζύμης και τη διαμορφώνουμε σε μπαλάκι μεγέθους μικρότερο από καρύδι. Η ζύμη θα κολλάει και θα χρειαστεί να βρέχουμε ελαφρώς τα χέρια μας κάθε 1-2 τρουφάκια.
Βάζουμε τα τρουφάκια στο πιάτο με την τρούφα ή την καρύδα και όταν μαζευτούν αρκετά, διακόπτουμε για λίγο για να τα καλύψουμε και να τα βάλουμε σε καθαρό πιάτο. Συνεχίζουμε έτσι, μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας. Τα βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν.