Ακολουθήστε μας

Λαγγίτες, τηγανίτες από τα παλιά!

Μια συνταγή  από τις παλιές, αυτές τις συνταγές που όταν τις βλέπουμε, τις φτιάχνουμε και τις γευόμαστε, έρχονται στο μυαλό μας οι πιο όμορφες αναμνήσεις!

Οι λαγγίτες ή τηγανίτες είναι η πιο απλή και εύκολη συνταγή για τηγανίτες, μια συνταγή της γιαγιάς!

Απολαύστε τις ως πρωινό ή σνάκ!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε ένα λεκανάκι κοσκινίζουμε το αλεύρι.
    Βάζουμε σε ένα μπωλ τη μαγιά, τη ζάχαρη και διαλύουμε με λίγο χλιαρό νερό.
  2. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και το νερό στο αλεύρι, ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε ένα παχύρευστο χυλό.
    Σκεπάζουμε και αφήνουμε τον χυλό για 30 λεπτά.
  3. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά.
    Ρίχνουμε τον χυλό, σχηματίζοντας στρογγυλές τηγανίτες.
    Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χωνί, μέσα στο οποίο θα βάλετε τον χυλό, χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας στο στόμιο αφήνοντας τον χυλό να ρέει και δημιουργήστε τέλειες και ομοιόμορφες τηγανίτες!
  4. Τηγανίστε και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να αποκτήσουν ωραίο χρυσό χρώμα!
    Ακουμπήστε τις τηγανίτες σε απορροφητικό χαρτί.
    Σερβίρετε τις τηγανίτες με μέλι, ζάχαρη άχνη, κανέλα, είτε με μαρμελάδα ή τυριά, όπως ανθότυρο ή γραβιέρα!

Χωρίς Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο