Ακολουθήστε μας

Υλικά
8 γρ. μαγιά ξηρή
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ. νερό
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
1 κ.γ. αλάτι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γρ. φέτα
100 γρ. ελιές, ψιλοκομμένες

Οδηγίες

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την ξηρή μαγιά, την κρυσταλλική ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να διαλυθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, την ξερή ρίγανη και χτυπάμε στο μίξερ με τον γάντζο για 5-6 λεπτά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε αλάτι και χτυπάμε για ένα λεπτό. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα αλευρωμένο μπολ. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει.
Όταν είναι έτοιμη αλευρώνουμε και ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη. Πασπαλίζουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, απλώνουμε τριμμένη φέτα και ελιές ψιλοκομμένες σε όλη την επιφάνεια. Τυλίγουμε τη ζύμη για να φτιάξουμε ένα μεγάλο ρολό και το κόβουμε στη μέση. Τυλίγουμε και ενώνουμε το κάθε κομμάτι για να δημιουργήσουμε δύο ψωμιά. Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και τα αφήνουμε 30 λεπτά για να φουσκώσουν.
Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 40 λεπτά.

Χωρίς Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο