Ακολουθήστε μας

Είμαστε όλοι ΙΣΟΙ, είμαστε όλοι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ

Ήταν το μήνυμα που δώσαμε στα παιδιά μέσω αυτής της χειροτεχνίας στην οποία ο καθένας ζωγράφισε το χέρι του και εξέφρασε τη δική του άποψη περί διαφορετικότητας! Έπειτα, τα παιδιά έφτιαξαν τη Γη και αναφερθήκαμε στην ισότητα και στα ανθρώπινα δικαιώματα!

Διαφορετικότητα… ένας όρος ιδιαίτερα γνωστός σε διαφημίσεις και σε καμπάνιες ισότητας. Γίνεται όμως πραγματικά αποδεκτός; Είναι ένας όρος που μπορούμε να ζήσουμε μαζί του;

Το διαφορετικό υπάρχει γύρω μας σε πολλές μορφές και δεν είναι πάντα ορατό. Θέματα κουλτούρας, εθνικότητας, θρησκείας, ηλικίας, γένους κ.ά δείχνουν τη διαφορετικότητα των ανθρώπων μεταξύ τους. Όπως εμείς τους βλέπουμε διαφορετικούς, το ίδιο διαφορετικούς μας βλέπουν κι εκείνοι.

Η διαφορετικότητα είναι η γοητεία της ζωής μόνο όταν συναντάει τον απαραίτητο σεβασμό. Έτσι και οι διαφορετικοί άνθρωποι, όταν συναντηθούν, «ανακατεύουν» τα χρώματα των ονείρων τους και ανακαλύπτουν πως καταλήγουν στο ίδιο χρώμα, αυτό της φιλίας!! Η μοναδικότητα του καθενός μάς κάνει διαφορετικούς. Μοναδικοί και ίσοι μεταξύ μας ως ένα σύνολο που συνυπάρχουμε!

“Για να είναι κανείς αναντικατάστατος πρέπει να είναι πάντα διαφορετικός”! Coco Chanel

Χωρίς Σχόλια